Van de ondervraagde bezitters (3111) beveelt 84 procent ‘m aan. Ruim de helft van de zakelijke EV-bezitters – voornamelijk kleine zelfstandigen – zegt meerdere voertuigen erbij te gaan kopen. De hoofdredenen voor de aanschaf: innovatie, geringere milieubelasting en lagere bedrijfskosten.

63 procent van een EV in Duitsland is particulier, de rest zakelijk. Ze rijden er vooral mee in steden en aangrenzende regio’s. De privé gebruikers zijn merendeels man (89 procent) en gemiddeld 51 jaar oud. Een op de twee heeft hogeschool of universiteit doorlopen. Bijna de helft verdient netto twee tot vier mille per maand. Projectleider Stefan Trommer vindt dat de uitkomsten het vooroordeel weerleggen dat EV-kopers uitsluitend hoogopgeleid zijn en bovengemiddeld verdienen. De data laten zich volgens Trommer goed vergelijken met die van mensen die conventioneel aangedreven auto’s kopen (nieuw en occasions). Twee op de drie ondernemingen beschikt over tot vier vestigingen met maximaal veertig medewerkers. Meestal staan er per locatie twee EV’s.

Voor de helft van de kopers geldt dat ze hun elektrische voertuig hebben gekocht (of willen gaan verkopen) als vervanger van een andere voertuig. Ten slotte leert de peiling dat 95 procent van de EV-eigenaren even tevreden of meer tevreden waren met hun nieuwe voertuig als met hun vroegere benzine-/dieselauto.

Bron: KFZ Betrieb