High Tech Campus ontwerpt unieke energiesturing

De eerste slimme laadpunten van het project ‘High Tech Campus: The world’s smartest grid’ zijn in gebruik genomen.

Door middel van Smart Charging op grote schaal, kan duurzame energie voorrang krijgen op het net en kan het aantal elektrische auto’s op de High Tech Campus Eindhoven groeien, zonder forse investeringen in het netwerk.

Energiesturing op deze schaalgrootte is uniek in de wereld en biedt grote kansen op het snijvlak van automotive en slimme elektriciteitsnetwerken. Door wind- en zonne-energie en ook door de groei in elektrische mobiliteit wordt het druk op het elektriciteitsnetwerk. Smart charging zorgt voor flexibiliteit in de vraag naar energie en biedt daarmee perspectief voor kostenbesparingen, betere benutting van het elektriciteitsnetwerk en betere inpassing van duurzame energie. Het project wordt ondersteund met subsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en valt daarmee binnen het programma Topsectoren Kennis en Innovatie, Switch2SmartGrids. Bovendien levert het project belangrijke bouwblokken voor het VIBe-initiatief waarbinnen de Brainportregio zich profileert als ideale proeftuin voor innovatieprojecten op het gebied van Smart Mobility, Smart Grids en combinaties daarvan.

De initiatiefnemers zijn DAUT Milieu, Enexis, High Tech Campus Eindhoven, TU/e, Driessen Autolease en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

High Tech Campus ontwerpt unieke energiesturing - Automobielmanagement.nl

High Tech Campus ontwerpt unieke energiesturing

De eerste slimme laadpunten van het project ‘High Tech Campus: The world’s smartest grid’ zijn in gebruik genomen.

Door middel van Smart Charging op grote schaal, kan duurzame energie voorrang krijgen op het net en kan het aantal elektrische auto’s op de High Tech Campus Eindhoven groeien, zonder forse investeringen in het netwerk.

Energiesturing op deze schaalgrootte is uniek in de wereld en biedt grote kansen op het snijvlak van automotive en slimme elektriciteitsnetwerken. Door wind- en zonne-energie en ook door de groei in elektrische mobiliteit wordt het druk op het elektriciteitsnetwerk. Smart charging zorgt voor flexibiliteit in de vraag naar energie en biedt daarmee perspectief voor kostenbesparingen, betere benutting van het elektriciteitsnetwerk en betere inpassing van duurzame energie. Het project wordt ondersteund met subsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en valt daarmee binnen het programma Topsectoren Kennis en Innovatie, Switch2SmartGrids. Bovendien levert het project belangrijke bouwblokken voor het VIBe-initiatief waarbinnen de Brainportregio zich profileert als ideale proeftuin voor innovatieprojecten op het gebied van Smart Mobility, Smart Grids en combinaties daarvan.

De initiatiefnemers zijn DAUT Milieu, Enexis, High Tech Campus Eindhoven, TU/e, Driessen Autolease en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding