Duitse stekker standaard in EU

Binnen de EU is overeenstemming bereikt over een standaard voor EV-laadstekkers. Het wordt de Duitse variant – Type 2.

Ook ligt er een akkoord over een universele bouwwijze en inrichting van laadstations en tankplaatsen voor alternatieve aandrijving. Tussen nu en 2020 moeten er binnen de EU genoeg laadstations voor elektrische auto’s komen om op zijn minst rijden in steden en aangrenzende gebieden mogelijk te maken. Concrete aantallen zijn echter niet genoemd. De maatregelen moeten het verkeer in Europa minder afhankelijk maken van olie en de switch naar milieuvriendelijke technieken makkelijker maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitse stekker standaard in EU - Automobielmanagement.nl

Duitse stekker standaard in EU

Binnen de EU is overeenstemming bereikt over een standaard voor EV-laadstekkers. Het wordt de Duitse variant – Type 2.

Ook ligt er een akkoord over een universele bouwwijze en inrichting van laadstations en tankplaatsen voor alternatieve aandrijving. Tussen nu en 2020 moeten er binnen de EU genoeg laadstations voor elektrische auto’s komen om op zijn minst rijden in steden en aangrenzende gebieden mogelijk te maken. Concrete aantallen zijn echter niet genoemd. De maatregelen moeten het verkeer in Europa minder afhankelijk maken van olie en de switch naar milieuvriendelijke technieken makkelijker maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding