De nieuwe steunregeling is aangekondigd door vice-premier (en ‘halve’ Nederlander) Nick Glegg. "Deze investering is bedoeld om het rijden van een elektrische auto betaalbaar en gemakkelijk te maken. We willen ook bereiken dat je je in zo´n auto geen zorgen meer hoeft te maken dat je zonder stroom komt te staan. Het gaat ons echter ook om een cultuuromslag, zodat de meeste automobilisten het rijden in een elektrische auto als de norm gaan beschouwen."

Het overheidsgeld zal in de eerste plaats worden besteed aan snelle uitbreiding van het aantal oplaadpunten. Groot-Brittannië loopt op dat punt momenteel duidelijk achter bij veel andere Europese landen.  Daarnaast blijft Londen de aankoop van een nieuwe elektrische auto met zo´n 6.000 euro subsidiëren. Bij het daarvoor uitgetrokken bedrag is uitgegaan van 8.000 nieuwe auto´s per jaar terwijl er vorig jaar niet meer dan 3.500 aan de man zijn gebracht.

Glegg´s partijgenoot Vince Cable, minister voor business, heeft tegelijk aangekondigd dat de overheid 160 miljoen bijdraagt aan een groot ontwikkelingsprogramma voor nieuwe aandrijvingstechnieken. "De nieuwe generatie auto´s en andere voertuigen zal op een rigoureus andere manier worden aangedreven en ik wil dat die technologie in ons land wordt ontwikkeld," aldus de bewindsman. Het geld gaat onder meer naar projecten van Ford en van JCB, de fabrikant van de bekende gele bouwmachines en dergelijke.