Daarmee passeert The New Motion nieuwkomer Fastned dat nu negen locaties exploiteert en er vanaf september elf bij gaat bouwen. The New Motion startte iets meer dan twee jaar geleden al met de uitrol van een netwerk van veertig snelladers in opdracht van Nissan. Op het hoogtepunt stonden zo’n 35 Chademo-snelladers langs de snelwegen maar gebleken onbetrouwbaarheid van de installaties dwong The New Motion vorig jaar tot de sluiting ervan. Met partner Allego (van Alliander) wordt nu een nieuwe start gemaakt. De nu aangekondigde snelladers komen op exact dezelfde locaties, onder meer bij AC-restaurants en Van der Valk-restaurants.
Fastned rekent 69 eurocent (ex btw) per geladen kWh of honderd euro per maand (vanaf 145 kWh snelladen is dat voordeliger). The New Motion hanteert een starttarief van 2,50 euro en rekent daarnaast 25 cent per minuut. Het laden van 15 kWh kost bij Fastned dus 10,35 euro + 21% btw. The New Motion stuurt een factuur van 12,50 euro (20 minuten laden). Zoek de verschillen. De 15 kWh zijn goed voor ongeveer honderd kilometer rijden dus de kilometerprijs stijgt van ongeveer 4,0 cent (thuisladen) naar 12,5 cent. Daarmee is snelladen even duur als rijden op benzine.
Volgens de data van RVO zijn er per 30 juni al 186 snellaadpunten in Nederland. De gegevens tonen een niet goed te verklaren toename van honderd snelladers in een paar maanden tijd. De site van Oplaadpalen kent 63 locaties met een of twee snelladers.  (Bron: ZERAuto)

Zie ook: Fastned gaat naar de beurs

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding