Het branchebrede duurzaamheidsprogramma Erkend Duurzaam is ontwikkeld onder leiding van Bovag, Rai Vereniging, Vereniging Focwa Schadeherstel en Stiba. Het programma is beschikbaar voor  autodealers, onafhankelijke autobedrijven, truckdealers, truck-en trailerbedrijven, autowasbedrijven, revisiebedrijven en schadeherstelbedrijven. Bedrijven die gecertificeerd zijn, voldoen aan de laatste richtlijnen op het gebied van bedrijfsvoering,  milieu- en energiebeleid, personeelsbeleid en zorg voor de directe maatschappelijke omgeving, aldus IvDM. "Sinds de uitreiking van het eerste certificaat in 2009 heeft maatschappelijk verantwoord  ondernemen in de mobiliteitsbranche een hoge vlucht genomen. In navolging van de auto’s wordt ook de bedrijfsvoering van de deelnemende bedrijven verder verduurzaamd", zegt Jos van den Broek, algemeen manager ARN Sustainability en verantwoordelijk voor het Erkend Duurzaam-programma. "Ons programma geeft de ondernemer een uitstekend handvat om concreet met mvo en duurzaamheid aan de slag te gaan. Het biedt de ondernemer de mogelijkheid zichzelf te profileren en helpt de organisatie met kostenbesparing en/of kostenbeheersing." Een certificaat is een jaar geldig, daarna wordt opnieuw beoordeeld. De ondernemer wordt gestimuleerd om gedurende een aantal jaren steeds een stap verder te gaan met mvo.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding