Met name bij het oldtimerfestijn Concours d’Elegance van Pebble Beach in Californië was nogal wat spektakel te zien. Er werd een elektrische ‘Muscle Car’ onthuld: de Renovo Coupé. De carrosserie stamt van de legendarische Shelby Daytona Coupé. De elektromotoren produceren 373 kW vermogen en 1.354 Nm koppel, goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 3,4 seconden. In 2015 gaat de Renovo Coupe in productie en komt hij op de markt vanaf zo’n 395 duizend euro zonder belastingen.

Foursixteen

Op Pebble Beach showde Saleen, ook zo’n legendarisch Amerikaans merk, zijn Foursixteen, een  sportief gelijnde vierdeurs sedan met de elektromotor en aandrijflijn van de Tesla Model S. Door andere overbrengingsverhoudingen en een lager gewicht moet de creatie van Saleen nog sneller accelereren. De elektrische Foursixteen is een verkoopprijs van circa 100 duizend euro toebedacht. Ook dat is een serieus bedrag, maar hoge prijzen schrikken in Californië kopers niet af: een BMW i8 Concours d’Elegance Edition, waarvan maar één is gemaakt, ging op het klassiekerevent voor 825 duizend  dollar van de hand.

Saab

Nee, dan Saab. National Electric Vehicle Sweden (NEVS), bezig om Saab weer een toekomst te geven, werkt al geruime tijd aan een elektrisch aangedreven 9-3. Afgelopen week is een prototype onthuld, met 100 kW onder de kap. Productierijp lijkt die wel, maar over daadwerkelijke productie worden nog geen mededelingen gedaan. De beloofde actieradius van 200 kilometer is conform andere elektrische auto’s. De lithium-ion batterij komt van Beijing National Battery Technology. (Bron: ZERauto)

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding