"Het zou toch geweldig zijn als we in de toekomst allemaal op zonnecellen kunnen rijden en de Gouden Koets vervangen kan worden door de Gouden Nuna", aldus Wouter Feil van het Nuon Solar Team.
Momenteel zit het team in Zuid-Afrika voor de allerlaatste voorbereidingen voor de Sasol Solar Challenge die op 27 september in Pretoria van start zal gaan. De laatste weken bestaan vooral uit het testen van Nuna7S aan de Zuid-Afrikaanse omstandigheden, zoals de warmte, de zon intensiteit en natuurlijk het verkeer. Tijdens de race zal de weg niet afgezet worden voor de zonnewagen, Nuna rijdt gewoon tussen het alledaagse verkeer.
De zonnewagen Nuna is gebouwd door een team studenten van de TU Delft, het Nuon Solar Team. Het innovatieve voertuig won in 2013 de World Solar Challenge in Australië, een race van vijf dagen waarin bijna 3.000 kilometer werd gereden op zonne-energie. De  Nuna deed daar zo’n 33 uur over en het Nuon Solar Team is daarmee het snelste zonneraceteam ter wereld. In september doet het team voor het eerst mee aan de Sasol Solar Challenge, een race door Zuid-Afrika. In acht dagen zal er minimaal 2000 kilometer afgelegd worden, van Pretoria naar Kaapstad. Het is een voorbereiding op de World Solar Challenge 2015. Het doel van het Nuon Solar Team is om met de Nuna te laten zien wat er mogelijk is op het gebied van high-end technologie en duurzame energie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding