Geïnteresseerden kunnen een sticker aanvragen om op bij te houden wanneer zij voor het laatst hebben getankt. Door de sticker over de tankdop te plakken, tonen ze andere weggebruikers wie er bewust omgaat met de EV-factor (het percentage volledig elektrisch afgelegde kilometers). Ook blijkt eruit hoe lang de bestuurder al niet heeft getankt. Wie toch gaat tanken, verbreekt de sticker en valt af.

Alle gebruikers van een semi-elektrische auto kunnen meedoen. De sticker is aan te vragen via de website van Alphabet. Berijders worden ook aangemoedigd om hun foto’s te delen via Facebook en Twitter, om zo aan te tonen dat niet iedereen een semi-elektrische auto rijdt voor slechts de bijtelling.

Verwijzend naar de kabinetsplannen omtrent de bijtelling zegt woordvoerder Simon Corsèl dat de beeldvorming over berijders van semi-elektrische auto’s moet kantelen. "Er wordt te weinig stilgestaan bij de berijder die wél een hoge EV-factor haalt en zo een belangrijke bijdrage levert aan het milieu. Met deze actie willen wij meer bewustwording creëren."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding