Gouverneur Brown tekende zes wetten die zijn bedoeld om het aantal elektrische auto’s in zijn staat in tien jaar tijd te vervijftienvoudigen. Er rijden nu honderdduizend stekkerauto’s in de Amerikaanse staat maar dat dat moeten er anderhalf miljoen worden in 2025. Rijders van een elektrische auto mogen gebruikmaken van de carpool lanes, ze krijgen vrijstelling van tol en er zijn aankooppremies beschikbaar voor mensen met een lager inkomen.
De Amerikanen weten de elektrische auto trouwens best aardig op de kaart te zetten. Met een parade van 507 elektrische auto’s werd in Cupertino (Californië) een nieuw record gevestigd, opgenomen in het Guinness Book of Records. Het record heeft wel een Nederlands tintje, de zonneauto Stella, ontwikkeld door studenten van de TU Eindhoven, reed namelijk ook mee.
Gelukkig zit Nederland niet helemaal stil. Bij de presentatie van de nieuwe Smart in ons land is ook de komst van een elektrische versie aangekondigd. Waarschijnlijk is die in 2016 beschikbaar. In Amsterdam rijden nu 291 van de oorspronkelijke driehonderd elektrische Car2Go’s van Smarts. Op 1 oktober wordt de hele vloot vervangen en uitgebreid tot driehonderdvijftig stuks. Deze Smarts van Car2Go hebben een nieuwe generatie elektrische aandrijftechniek, ingebouwd in de huidige carrosserie, de derde generatie Smart. (Bron: ZERauto)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding