De award wordt voor de tiende keer uitgereikt. Dat gebeurt tijdens de LA Auto Show.

Binnen de automobielindustrie geldt de prijs als de belangrijkste milieu-onderscheiding. De jury bestaat uit onder anderen autoliefhebber Jay Leno en enkele kopstukken van organisaties op het gebied van milieu en efficiency. De redacteuren van Green Car Journal beoordelen alle voertuigen op brandstof en toegepaste technologieën. De finalisten worden geselecteerd op basis van hun prestaties op het gebied van milieu. Een andere factor is de toegankelijkheid voor het grote publiek. De finalisten moeten uiterlijk op 1 januari van het jaar waarin de award wordt toegekend op de markt zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding