De Mirai markeert een keerpunt in de automotive industrie, aldus Toyota. De fcev wordt ook wel waterstofauto genoemd en heeft een actieradius van een conventionele auto (ongeveer 500 km), is binnen vijf minuten vol te tanken en stoot alleen maar waterdamp uit.  Waterstof is uit veel bronnen te produceren, zelfs uit afval. De Toyota-baas belooft dat de Mirai niet alleen vanuit milieuoogpunt leuk is om te rijden. "Ik ben niet alleen de president van Toyota maar ik ben ook testrijder. Ik kan u verzekeren dat de Mirai door zijn lage zwaartepunt en zeer dynamische rijeigenschappen fun to drive is."
Toyota werkte sinds 1992 aan de techniek die is gebruikt in de Mirai. De afgelopen jaren werden gebruikt om de fuelcell-techniek in de praktijk te testen. Akio Toyoda: "De auto heeft vele miljoenen testkilometers overleefd op openbare wegen, in de verzengende hitte en in extreme kou. Hij heeft ook de zwaarste crashtests glansrijk doorstaan." De Mirai is niet zomaar een auto, vindt Toyoda. "Deze auto gaat echt het verschil maken. De marktintroductie is een keerpunt in de automotive industrie."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding