Citroën introduceert Berlingo Electric

Als nieuwe concurrent van de Renault Kangoo ZE en de Nissan e-NV200 komt de Berlingo Electric van Citroën op de markt. De vanafprijs van de bedrijfswagen is 6.250 euro en hij heeft een actieradius van 170 kilometer.

De Berlingo Electric is voorzien van voorwielaandrijving en een 49 kW (67pk) sterke elektromotor met een koppel van 200 Nm. Het accupakket bevat tachtig cellen, heeft een capaciteit van 22,5 KWh en is geplaatst onder de laadvloer zodat de volledige laadcapaciteit blijft behouden. De topsnelheid is gelimiteerd op 110 kilometer per uur. Standaard is de auto voorzien van een verzwaard verenpakket waardoor het laadvermogen maximaal 720 kg bedraagt (op basis van het ledig voertuiggewicht). Dat is opmerkelijk genoeg meer dan wat Citroën opgeeft voor de Berlingo met dieselmotor; de uitvoering e-HDi 90 mag 675 kg torsen.

Citroën introduceert Berlingo Electric - Automobielmanagement.nl

Citroën introduceert Berlingo Electric

Als nieuwe concurrent van de Renault Kangoo ZE en de Nissan e-NV200 komt de Berlingo Electric van Citroën op de markt. De vanafprijs van de bedrijfswagen is 6.250 euro en hij heeft een actieradius van 170 kilometer.

De Berlingo Electric is voorzien van voorwielaandrijving en een 49 kW (67pk) sterke elektromotor met een koppel van 200 Nm. Het accupakket bevat tachtig cellen, heeft een capaciteit van 22,5 KWh en is geplaatst onder de laadvloer zodat de volledige laadcapaciteit blijft behouden. De topsnelheid is gelimiteerd op 110 kilometer per uur. Standaard is de auto voorzien van een verzwaard verenpakket waardoor het laadvermogen maximaal 720 kg bedraagt (op basis van het ledig voertuiggewicht). Dat is opmerkelijk genoeg meer dan wat Citroën opgeeft voor de Berlingo met dieselmotor; de uitvoering e-HDi 90 mag 675 kg torsen.