Aan de beheerbijdragen voor Li-ion accu’s voor hybride en vol elektrische auto’s worden twee extra categorieën (nr. 2 en 5) toegevoegd. De bedragen voor de bestaande categorieën blijven gelijk.

De recyclingbijdrage maakt het mogelijk om aan de wettelijke verplichting te voldoen om in 2015 een recyclingpercentage van 95 procent te realiseren. Om de wettelijke verplichting van 95 procent recyclingpercentage te halen, werkt ARN samen met ruim driehonderd bedrijven in de keten van oude auto’s. Ook de PST-fabriek in Tiel speelt een daarin belangrijke rol. ARN geeft in opdracht van de autobranche uitvoering aan het productbesluit voor accu’s en batterijen (Bbb). Daarvoor int ARN een beheerbijdrage bij de deelnemers. De beheerbijdrages voor het jaar 2015 zien er als volgt uit:

Accu’s en batterijen:  de beheerbijdrage voor auto(start) accu’s en -batterijen en NiMH accu’s voor hybride auto’s blijft gelijk aan die van 2014: €0,05 (excl. BTW).

Li-ion accu’s: aan de beheerbijdragen voor Li-ion accu’s voor hybride en vol elektrische auto’s worden twee extra categorieën (nr. 2 en 5) toegevoegd. De bedragen voor de bestaande categorieën blijven gelijk. 1: €15 per accu (incl. BTW) bij een accu gewicht ≤5 kg;  2: €35 per accu (incl. BTW) bij een accu gewicht >5 kg en ≤25 kg;  3: €90 per accu (incl. BTW) bij een accu gewicht >25 kg en ≤100 kg;  4: €180 per accu (incl. BTW) bij een accu gewicht >100 kg en ≤350 kg;  5: Voor batterijen >350 kg zal de beheerbijdrage per situatie worden bepaald.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding