Er is nog voldoende werk te verzetten voor GGNL want de groengasmarkt mist nog kansen, aldus het bericht. Er is dus reden om de markt te blijven ondersteunen en daarbij wordt de Routekaart Hernieuwbaar Gas 2030 een belangrijke leidraad, zo deelt GGNL mee.  Het aantal SDE-inschrijvingen (Stimulering Duurzame Energieproductie) n 2014 is groot en heeft zelfs het niveau van 2011 gehaald. Maar de omvang van driehonderd miljoen kubieke meter groen gas – de doelstelling bij de oprichting in 2011 – is nog niet gehaald hoewel het aan marktbeweging en ondernemerschap niet ontbreekt, vindt GGNL. De driehonderd miljoen zit wel in de pijplijn maar de financiering blijft een belangrijk knelpunt.
Voor de komende twee jaar heeft GGNL een aantal veelbelovende programma’s in ontwikkeling zoals monomestvergisting en grootschalige mestvergisting. Die krijgen veel steun van diverse organisaties, aldus GGNL. Een ander belangrijk programma voor de komende periode is Groen Gas in Mobiliteit (GGiM). In dit programma gaan regionale overheden en GGNL productie en afzet van groen gas bevorderen in de regio’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding