94 snelladers
Fastned, exploitant van snelladers, gaat de grens over. Er is 2 miljoen aan Europese subsidie toegezegd om een snelladernetwerk in Duitsland van de grond te krijgen. Voor de 94 locaties heeft de Nederlandse start up overigens zo’n 20 miljoen euro nodig.

4 miljard kilometer
Nog een succes dat begin met het cijfer 2: Renault en Nissan hebben samen de 200.000e elektrische auto verkocht. Daar hadden de merken 4 jaar voor nodig. De vloot elektrische auto’s van Renault en Nissan hebben samen 4 miljard elektrische kilometer gereden.

9 ton
Terug naar Nederland: Heineken gaat in Amsterdam elektrische trucks inzetten voor het rondbrengen van bier. De 9 ton zware GINAF kan 200 kilometer elektrisch rijden. Amsterdam (020) is de 2e stad waar de Nederlandse biergigant elektrisch gaat rijden. Eerder startte de elektrische distributie in Rotterdam. Heineken streeft naar emissievrije distributie in de steden vanaf 2020.

350 auto’s
Om toch een beetje los te raken van alle tweeën: smart heeft aangekondigd 350 nieuwe elektrische smarts via Car2go in Amsterdam in te zetten. Daarmee breidt de vloot uit met 50 exemplaren. De auto’s rijden gemiddeld 9.000 kilometer per jaar. In totaal heeft de vloot ruim 8 miljoen elektrische kilometers gereden in de hoofdstad.


Bron: ZERauto

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding