In eerste instantie gaat de regering de door alle auto’s veroorzaakte emissies publiceren. Dat moet onder meer gemeenten in staat stellen de meest vervuilende auto’s uit de stadscentra te weren, iets wat ook in een aantal andere landen al gebeurt. Daarnaast heeft premier Manuel Valls ook aangekondigd dat de belasting op diesel in de toekomst sterker zal stijgen dan die op andere brandstoffen. Begin volgend jaar al gaat de accijns op diesel met twee cent per liter omhoog. ‘’Wij hebben in dit land te lang de voorkeur gegeven aan dieselauto’s. Dat was een fout en die willen we in versnelde mate maar tegelijkertijd op een pragmatische manier herstellen.”
Al eerder kondigde de Franse regering aan dat automobilisten die een diesel inruilen voor een elektrische auto tot tienduizend euro subsidie kunnen krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding