‘’Op die manier ben je overal in Frankrijk altijd binnen 40 kilometer van zo’n oplaadpunt zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het bereik van je auto,” aldus Vincent Bolloré tegenover tv-zender Europe 1.

Uit een recent onderzoek van PwC in Frankrijk maar ook in Duitsland en Groot-Brittannië is weer gebleken dat slechts één procent van de mensen die naar een nieuwe auto kijken echt interesse hebben in een elektrisch model. Dat komt ook overeen met het aantal elektrische auto’s dat momenteel in Frankrijk rond rijdt. Autokopers denken in principe wel gunstig over zo’n auto maar zien toch nog te veel problemen op hun weg om er daadwerkelijk één te kopen. Bolloré wil dat een beetje proberen te doorbreken door het netwerk over het hele land uit te breiden: ‘’Het is zonde dat je met elektrische auto’s tot nu toe eigenlijk alleen goed binnen de steden kunt rijden.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding