De reden is dat Noorwegen elektrische auto’s in de watten legt. In de eerste plaats zijn ze vrijgesteld van de Noorse variant van BPM die de prijs van andere auto’s kan verdubbelen. Daarnaast is parkeren met een elektrisch voertuig gratis, hoef je ook niet te betalen op tolwegen en mag je er bovendien mee op de busbanen rijden. Behalve Tesla doet ook bijvoorbeeld de Nissan Leaf het daardoor meer dan uitstekend in het Scandinavische land. Niet voor niets nemen elektrische auto’s nu tien procent van het hele wagenpark voor hun rekening. "Het lijkt hier soms inderdaad of een Tesla een koopje is en dat is ook eigenlijk zo," aldus de plaatselijke woordvoerder van de Amerikaanse autobouwer Esben Pedersen. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding