Het ministerie van transport kondigde eerder aan dat alle oudjes van de weg af moesten om de ernstige luchtvervuiling te bestrijden maar dat treft zoveel autobezitters dat de maatregelen – al was het alleen al om electorale redenen – onuitvoerbaar blijkt. "Op dit moment is er geen voornemen om een maximum leeftijd vast te stellen voor auto’s die in Delhi rond mogen rijden. Dat zou te veel een kort door de bocht benadering zijn," aldus een nieuwe verklaring. Wel moeten oude auto’s voortaan vaker naar de APK maar ook dat zal pas in de praktijk worden gebracht als er voldoende teststations zijn. Verder hoopt de Indiase regering wel zo snel mogelijk schonere motorbrandstof op de markt te kunnen brengen. Het ministerie houdt verder nog een slag om de arm wat betreft oude vrachtauto’s en bussen waarvan er eveneens honderdduizenden in de hoofdstad rond rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding