PSA concludeert hiermee de gemiddelde uitstoot van z’n vloot sinds 2008 te hebben gereduceerd met dertig procent. Het nieuwe record is het resultaat van de strategie van Peugeot om ‘praktische oplossingen’ te vinden voor milieuproblemen. Meer dan vijftig procent van het r&d-budget wordt bij PSA besteed aan het ontwikkelen van technieken om het brandstofverbruik te reduceren en (dus) de emissies te verlagen. De Franse producent zegt dat de hoge klassering het resultaat is van de downsizing-strategie en de introductie van de ‘Pure Tech’ driecilinder benzinemotoren en de introductie van een nieuwe generatie zuinige BlueHDI-diesels. In 2014 stootte bijna dertig procent van de verkochte auto’s van Peugeot Citroën minder CO2 uit dan 100 gram per kilometer.
Diverse zuinige modellen van PSA zijn leidend in hun klasse qua uitstoot. Omdat dit vaak modellen zijn die veel worden verkocht in Europa, dragen zij bij aan de reductie van de CO2-emissie.  
Volgens de chef van R&D van Peugeot Citroën, Gilles Le Borgne, zal de groep zwaar blijven investeren in research en innovatie, in het bijzonder op het gebied van plug-in hybriden en een nieuwe generatie elektrische voertuigen.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding