Zelfrijdend
De elektrische Apple-auto zal wel een zelfrijdende elektrische auto worden, toch? Met die technologie experimenteert het bedrijf volop. Niet voor niets dat Tesla-baas Elon Musk zich haastte om eveneens een autonoom rijdende auto aan te kondigen. Sterker nog, een jaar geleden beloofde hij dat Tesla als eerste een zelfrijdende auto zou uitbrengen.

Ontwerper iPhone
Kennelijk was deze uitspraak de vonk die Apple nodig had. Sinds een jaar bouwt Apple aan een groot team van duizend mensen – althans, dat zijn de geruchten – bedoeld voor project "Titan", een elektrische auto. Een van de kopstukken in dat team is Steve Zadesky, de ontwerper van de iPod en iPhone.

Allemaal speculatie
Het is allemaal speculatie – net als het bericht dat Steve naar believen mensen uit de Apple-organisatie aan zijn team mag toevoegen. Niet speculatief: Johann Jungwirth, voorheen de hoogste baas van Mercedes-Benz R&D, werkt nu bij Apple. En Elon Musk? Die klaagt dat Apple "zijn" technici weglokt met een bonus van een kwart miljoen dollar en 60% meer salaris.

Ook Nederland investeert
In deze titanestrijd is er ook EV-nieuws van eigen bodem. Hoewel… Nederland koopt zich in in het Electric Vehicle Investement Fund. Dit investeringsfonds is opgezet om te werken aan innovaties rond elektrische rijden. Amerikaanse partners komen met 18 miljoen neuro over de brug en Nederland telt 6 miljoen euro neer.

Minister Ploumen
Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) Ploumen zegt: ‘Elektrische auto’s kunnen nog zoveel efficiënter en praktischer. Daar zijn investeringen voor nodig die Nederland, Californië én het bedrijfsleven samen gaan doen.’

Bron: ZERauto