Het gaat om ritjes met ouderen (75+) en mensen die hulpbehoevend zijn. De vervoerder maakt dagelijks bijna drieduizend van zulke ritten. Dankzij de in totaal honderd elektrische Nissans is voortaan een op de drie AOV-ritjes emissievrij en geruisloos. De auto’s verminderen de CO2-uitstoot met 417 ton per jaar en fijnstof is er alleen door de slijtage van remmen en banden. Connexxion heeft 24 laadpalen en vier snelladers op eigen terrein voor het opladen van de auto’s. De vervoerder gaat een jaar met de Nissans rijden.
 

McLaren Formule E
Het wordt ook stil op de F1-circuits. Voor het tweede seizoen van de elektrische Formule E hebben zich acht nieuwe fabrikanten aangemeld. In het huidige seizoen is er maar één bouwer van de aandrijftechniek, McLaren Electronics System. In het komende seizoen is er meer technische competitie van de aandrijftechniek. De FIA verwacht dat de autosport daardoor uitgroeit tot een broedplaats van innovatie in elektrisch rijden.

Waterstof-Hyundai vanaf 55 mille
En hoewel het nog geen najaar is, toch een waterstofnieuwtje: Hyundai levert in ons land de ix35 Fuel Cell vanaf 55.000 euro (ex.BTW). Daarmee zet de fabrikant invulling aan de ambitie om een voortrekkersrol te vervullen. Via geselecteerde dealers is de auto leverbaar. Waterstof tanken kan in ons land op twee locaties. In 2020 moeten er twintig waterstoftankstations operationeel zijn. (bron: ZERauto.nl)