Deelnemers van Project A15 deelden vorig jaar dertienhonderd keer hun elektrisch aangedreven leaseauto. Onderling gingen de berijders in Rotterdam de strijd aan wie de auto het vaakst wist te verhuren via het autodeelplatform SnappCar.  De winnaar is Jeroen Prinsen uit Poortugaal geworden. Hij verhuurde zijn auto negentig keer in één jaar tijd.

Lombok energie-opslag 

Het eerste Vehicle2Grid energieopslagsysteem van Europa is officieel in gebruik genomen in de Utrechtse wijk Lombok.  Dit systeem gebruikt het accupakket van een elektrische auto als opslag  van zonne-energie. Daarbij kunnen deelnemers met zonnepanelen de geproduceerde energie zelf verbruiken of verkopen aan de buurman.

Banentoename  

De werkgelegenheid in elektrisch vervoer zal naar verwachting in 2020 verzesvoudigd zijn ten opzichte van 2013. Dat blijkt uit een onderzoek van de  Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De grootste banentoename wordt voorspeld in laadinfrastructuur en smart grids. De geschatte werkgelegenheid in 2020 ligt op gemiddeld tienduizend voltijdbanen. (bron: ZERauto)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding