Een zuinig brandstofverbruik en lage CO2-emissie spelen voor veel Britten een belangrijke rol als ze een auto aan het zoeken zijn, blijkt uit een onderzoek van YouGov onder ruim 2.300 consumenten. Na de prijs en de eco-vriendelijkheid komt het entertainment systeem dat de auto biedt op een derde plaats. Slechts één op de drie zegt ook waarde te hechten aan technische snufjes zoals een ingebouwde sat-nav of, op kleinere schaal, een indicatielampje voor de bandenspanning.

Chris Hutton van financieringsmaatschappij Black Horse, dat opdracht gaf voor het onderzoek: "Hoewel de prijs het belangrijkste blijft, is een laag brandstofverbruik voor veel mensen steeds belangrijker aan het worden. Steeds meer mensen kopen een auto die niet alleen milieuvriendelijker is maar hen op termijn ook geld kan besparen. Gelukkig geven veel mensen ook aan dat een eenmaal gekochte auto na verloop van tijd nog goedkoper in het gebruik blijkt dan ze hadden gedacht."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding