Eerste snelladers voor ieder type ev in België

Allego en The New Motion maken elektrisch rijden naar Antwerpen, Brussel en Noord-Frankrijk mogelijk met twee snelladers in Burcht en Schoten. Er volgen er nog vijf.

Allego en The New Motion, twee aanbieders van laadoplossingen voor elektrisch vervoer, hebben snelladers voor elektrische auto´s geplaatst in de Belgische plaatsen Burcht en Schoten op de hypermarktsites van vastgoedinvesteerder Redevco.
Deze snelladers voldoen als enige in België aan alle huidige standaarden: CCS (Combo), CHAdeMO en AC 43kW (wisselspanning-snelladen). Dit houdt in dat Belgische e-rijders en bezoekers  voortaan met ieder type elektrische auto met snellaadoptie kunnen snelladen. Voor het project heeft Allego geïnvesteerd in de snelladers en de verantwoordelijkheid genomen voor de realisatie en het beheer. The New Motion neemt de exploitatie en marketingactiviteiten richting e-rijders voor z’n rekening. Als derde partij stelt Redevco de locaties beschikbaar en investeert mee in de netaansluiting van de snellader.  Redevco, Allego en The New Motion zijn overeengekomen om het komende jaar in totaal bij zeven Redevco-locaties verspreid in heel België een snellader te plaatsen.

"De groei van elektrisch rijden in België zet zich langzaam maar gestaag door. Een belangrijke voorwaarde voor verdere groei is de beschikbaarheid van publiek toegankelijke oplaadpunten voor elektrische auto’s," zegt manager Anja van Niersen van Allego. "Wij proberen dit te realiseren door betreffende locaties te ondersteunen vanaf de aanvraag van de (snel)laadpaal tot aan de realisatie en de exploitatie." Behalve de snelladers in Burcht en Schoten is er ook een snellader in gebruik genomen in Nijvel op de locatie van het van der Valk Hotel langs de E19.

Een overzicht van het snellaadnetwerk

Allego realiseert en beheert laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer in Nederland, België en Duitsland. Allego wil dat ‘iedereen altijd en overal’ zorgeloos zijn elektrische auto kan laden.  De wensen van e-rijders en andere eindgebruikers vormen de basis van de oplossingen. http://www.allego.eu/
The New Motion heeft op dit moment het grootste netwerk van laadpunten in Europa. De overgrote meerderheid van alle elektrische rijders in Nederland en België gebruiken de laaddiensten van The New Motion. Door samenwerkingen met aanbieders van elektrische auto’s krijgen kopers van een dergelijke auto direct een laadpunt thuis of op het werk. The New Motion wil duurzame mobiliteit zo aantrekkelijk mogelijk maken.  Elektrisch rijden is een fantastische ervaring en vraagt een verandering van gewoonte en ritme, aldus de laadpuntaanbieder. http://www.thenewmotion.com/.

 

Eerste snelladers voor ieder type ev in België - Automobielmanagement.nl

Eerste snelladers voor ieder type ev in België

Allego en The New Motion maken elektrisch rijden naar Antwerpen, Brussel en Noord-Frankrijk mogelijk met twee snelladers in Burcht en Schoten. Er volgen er nog vijf.

Allego en The New Motion, twee aanbieders van laadoplossingen voor elektrisch vervoer, hebben snelladers voor elektrische auto´s geplaatst in de Belgische plaatsen Burcht en Schoten op de hypermarktsites van vastgoedinvesteerder Redevco.
Deze snelladers voldoen als enige in België aan alle huidige standaarden: CCS (Combo), CHAdeMO en AC 43kW (wisselspanning-snelladen). Dit houdt in dat Belgische e-rijders en bezoekers  voortaan met ieder type elektrische auto met snellaadoptie kunnen snelladen. Voor het project heeft Allego geïnvesteerd in de snelladers en de verantwoordelijkheid genomen voor de realisatie en het beheer. The New Motion neemt de exploitatie en marketingactiviteiten richting e-rijders voor z’n rekening. Als derde partij stelt Redevco de locaties beschikbaar en investeert mee in de netaansluiting van de snellader.  Redevco, Allego en The New Motion zijn overeengekomen om het komende jaar in totaal bij zeven Redevco-locaties verspreid in heel België een snellader te plaatsen.

"De groei van elektrisch rijden in België zet zich langzaam maar gestaag door. Een belangrijke voorwaarde voor verdere groei is de beschikbaarheid van publiek toegankelijke oplaadpunten voor elektrische auto’s," zegt manager Anja van Niersen van Allego. "Wij proberen dit te realiseren door betreffende locaties te ondersteunen vanaf de aanvraag van de (snel)laadpaal tot aan de realisatie en de exploitatie." Behalve de snelladers in Burcht en Schoten is er ook een snellader in gebruik genomen in Nijvel op de locatie van het van der Valk Hotel langs de E19.

Een overzicht van het snellaadnetwerk

Allego realiseert en beheert laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer in Nederland, België en Duitsland. Allego wil dat ‘iedereen altijd en overal’ zorgeloos zijn elektrische auto kan laden.  De wensen van e-rijders en andere eindgebruikers vormen de basis van de oplossingen. http://www.allego.eu/
The New Motion heeft op dit moment het grootste netwerk van laadpunten in Europa. De overgrote meerderheid van alle elektrische rijders in Nederland en België gebruiken de laaddiensten van The New Motion. Door samenwerkingen met aanbieders van elektrische auto’s krijgen kopers van een dergelijke auto direct een laadpunt thuis of op het werk. The New Motion wil duurzame mobiliteit zo aantrekkelijk mogelijk maken.  Elektrisch rijden is een fantastische ervaring en vraagt een verandering van gewoonte en ritme, aldus de laadpuntaanbieder. http://www.thenewmotion.com/.