Nederlands consortium opent eerste laadpaal in Berlijn

Een Nederlands consortium van Allego, The New Motion en Alliander heeft vandaag de eerste openbare laadpaal voor elektrisch vervoer in Berlijn geopend.

E-rijders kunnen vanaf nu gebruikmaken van het laadpunt bij het Köllnischer Park. De laadpaal is speciaal ontworpen voor Berlijn en gerealiseerd door het consortium bestaande uit Allego, The New Motion en Alliander AG in opdracht van de Berlijnse afdeling voor Stedelijke Ontwikkeling en Milieu. Tot september 2016 zal het Nederlandse consortium in totaal 220 nieuwe laadpalen in de Duitse hoofdstad installeren en de laadinfrastructuur tot eind juni 2020 beheren. De in Nederland opgedane kennis en expertise op het gebied van elektrisch vervoer wordt op deze manier succesvol geëxporteerd naar het buitenland. "Het verkeer in grote steden zoals Berlijn wordt elektrisch en steeds slimmer. Het consortium zorgt ervoor dat iedere e-rijder zijn of haar auto kan opladen. Gemakkelijk, snel, waar en wanneer hij of zij dit wil," zegt Marcus Groll, namens het consortium. "We willen elektrisch rijden in de stad, ook hier in Berlijn, betrouwbaar, betaalbaar en toegankelijk maken".

De locaties van de aankomende openbare laadpalen zijn bepaald door de Senaat van Berlijn. Deze laadpalen worden volledig beheerd door Allego, terwijl The New Motion Duitsland GmbH de laadpassen verzorgt en het betalingsproces beheert. Het project bevat de eerste contractuele verplichting om uitsluitend gebruik te maken van stroom uit duurzame energiebronnen om een voertuig op te laden. De nieuwe laadpalen hebben een identiek ontwerp om te garanderen dat alle laadpunten consistent werken. Hierdoor kunnen e-rijders met één enkele laadpas gebruikmaken van alle openbare laadpalen, ongeacht de verschillende exploitanten van de laadinfrastructuur. Zo wordt de stad Berlijn toegankelijker voor elektrisch vervoer.

Staatssecretaris Christian Gaebler: "Ik ben verheugd dat het consortium is gecertificeerd met het groene energielabel van Naturstrom AG. Elektrische auto’s in Berlijn rijden daardoor nu op schone energie, omdat de laadpalen verplicht gebruikmaken van duurzame energiebronnen. Door deze verplichting zal een verdere groei van elektrisch vervoer leiden tot een uitbreiding van de productie van duurzame energie."

In september 2016 zal de Senaat van Berlijn samen met het Nederlandse consortium de mogelijkheden bespreken voor verdere uitbreiding van de infrastructuur in 2020. Dit zal afhankelijk zijn van de behoefte aan meer laadlocaties en nieuwe laadoplossingen. http://www.be-emobil.de..

 

Allego is een dochterbedrijf van Alliander NV, een nutsbedrijf dat is voortgekomen uit Nuon en dat de distributie van energie in een derde van Nederland verzorgt. Alliander had in 2014 bijna 5,7 miljoen klantenaansluitingen. Het Duitse Alliander AG is een dochterbedrijf van Alliander NV en is al langer actief in Berlijn. Sinds 2006 beheert Alliander AG de verkeersinstallaties van de stad in een publiek-privaat samenwerkingsverband.

The New Motion is een aanbieder op het gebied van laadoplossingen voor elektrische auto’s en zorgt ervoor dat elektrisch rijden gemakkelijk is door slimme laadoplossingen voor thuis bij privé- en leaserijders aan te bieden. Dat geldt ook voor bedrijven, van eenmanszaak tot multinational.

 

Nederlands consortium opent eerste laadpaal in Berlijn - Automobielmanagement.nl

Nederlands consortium opent eerste laadpaal in Berlijn

Een Nederlands consortium van Allego, The New Motion en Alliander heeft vandaag de eerste openbare laadpaal voor elektrisch vervoer in Berlijn geopend.

E-rijders kunnen vanaf nu gebruikmaken van het laadpunt bij het Köllnischer Park. De laadpaal is speciaal ontworpen voor Berlijn en gerealiseerd door het consortium bestaande uit Allego, The New Motion en Alliander AG in opdracht van de Berlijnse afdeling voor Stedelijke Ontwikkeling en Milieu. Tot september 2016 zal het Nederlandse consortium in totaal 220 nieuwe laadpalen in de Duitse hoofdstad installeren en de laadinfrastructuur tot eind juni 2020 beheren. De in Nederland opgedane kennis en expertise op het gebied van elektrisch vervoer wordt op deze manier succesvol geëxporteerd naar het buitenland. "Het verkeer in grote steden zoals Berlijn wordt elektrisch en steeds slimmer. Het consortium zorgt ervoor dat iedere e-rijder zijn of haar auto kan opladen. Gemakkelijk, snel, waar en wanneer hij of zij dit wil," zegt Marcus Groll, namens het consortium. "We willen elektrisch rijden in de stad, ook hier in Berlijn, betrouwbaar, betaalbaar en toegankelijk maken".

De locaties van de aankomende openbare laadpalen zijn bepaald door de Senaat van Berlijn. Deze laadpalen worden volledig beheerd door Allego, terwijl The New Motion Duitsland GmbH de laadpassen verzorgt en het betalingsproces beheert. Het project bevat de eerste contractuele verplichting om uitsluitend gebruik te maken van stroom uit duurzame energiebronnen om een voertuig op te laden. De nieuwe laadpalen hebben een identiek ontwerp om te garanderen dat alle laadpunten consistent werken. Hierdoor kunnen e-rijders met één enkele laadpas gebruikmaken van alle openbare laadpalen, ongeacht de verschillende exploitanten van de laadinfrastructuur. Zo wordt de stad Berlijn toegankelijker voor elektrisch vervoer.

Staatssecretaris Christian Gaebler: "Ik ben verheugd dat het consortium is gecertificeerd met het groene energielabel van Naturstrom AG. Elektrische auto’s in Berlijn rijden daardoor nu op schone energie, omdat de laadpalen verplicht gebruikmaken van duurzame energiebronnen. Door deze verplichting zal een verdere groei van elektrisch vervoer leiden tot een uitbreiding van de productie van duurzame energie."

In september 2016 zal de Senaat van Berlijn samen met het Nederlandse consortium de mogelijkheden bespreken voor verdere uitbreiding van de infrastructuur in 2020. Dit zal afhankelijk zijn van de behoefte aan meer laadlocaties en nieuwe laadoplossingen. http://www.be-emobil.de..

 

Allego is een dochterbedrijf van Alliander NV, een nutsbedrijf dat is voortgekomen uit Nuon en dat de distributie van energie in een derde van Nederland verzorgt. Alliander had in 2014 bijna 5,7 miljoen klantenaansluitingen. Het Duitse Alliander AG is een dochterbedrijf van Alliander NV en is al langer actief in Berlijn. Sinds 2006 beheert Alliander AG de verkeersinstallaties van de stad in een publiek-privaat samenwerkingsverband.

The New Motion is een aanbieder op het gebied van laadoplossingen voor elektrische auto’s en zorgt ervoor dat elektrisch rijden gemakkelijk is door slimme laadoplossingen voor thuis bij privé- en leaserijders aan te bieden. Dat geldt ook voor bedrijven, van eenmanszaak tot multinational.