De alliantie spreekt van "een mijlpaal". De eerste in serie geproduceerde elektrische auto (Nissan Leaf) kwam 4,5 jaar geleden op de markt. Inmiddels is de Frans-Japanse combi goed voor de helft van alle wereldwijd verkochte volledig elektrische voertuigen. Met meer dan 180 duizend exemplaren is de Leaf de verkochte elektrische auto ter wereld.

Renault-Nissan verkocht van januari tot en met mei 2015 31,7 duizend elektrische auto’s – bijna vijftien procent meer dan dezelfde periode vorig jaar.  De Franse overheid besloot in april om rijders van vervuilende diesels via belastingvoordeel compensatie te bieden. Bij inruil voor een elektrische auto kan het voordeel in Frankrijk oplopen tot tienduizend euro. "Elektrische voertuigen scoren overal ter wereld zeer hoge klanttevredenheidscijfers", aldus Carlos Ghosn, voorzitter en CEO van de Alliantie Renault-Nissan. "De vraag naar onze elektrische voertuigen blijft maar groeien dankzij fiscale stimulering en door uitbreiding van de laadinfrastructuur."

Met zes modellen heeft de Alliantie Renault-Nissan het uitgebreidste aanbod van volledig elektrische voertuigen. Behalve de Leaf levert Nissan ook de e-NV200, die afgelopen jaar in Europa en in Japan op de markt is gebracht. Naast de ZOE biedt Renault ook de Kangoo Z.E en de Twizy. In Korea wordt een elektrische aangedreven sedan gebouwd en geleverd onder de merknaam Samsung, de SM3 Z.E.

Nissan heeft nu wereldwijd zo’n 185 duizend elektrische voertuigen verkocht, Renault 65 duizend sinds de introductie van de Kangoo Z.E. in oktober 2011.