Elektrische auto’s stuwen winst BYD

Daimlers Chinese partner BYD heeft in het eerste half jaar de winst zien stijgen met bijna dertig procent. Met dank aan de sterke toegenomen afzet van EV’s.

Uitgedrukt in geld komt de groei neer op zo’n 73 miljoen Amerikaanse dollars. Na Tesla is BYD wereldwijd de autofabrikant die het meest consequent inzet op elektrisch aangedreven auto’s. Ook met bussen op stroom is de onderneming actief en succesvol. Samen met Daimler heeft BYD het label Denza in gang gezet, dat elektrische auto’s produceert.

Tot voor enkele jaren gold BYD nog als een bedrijf met een onzekere toekomst. Vooral dankzij de EV-strategie, zo taxeert analist IHS Automotive, rolt het geld nu gestaag binnen. In totaal zette de onderneming van januari t/m juni 210 duizend auto’s af. De verkoopgroei bij de EV-tak bedroeg veertien procent, bij de verbrandingsmotoren ‘slechts’ zes procent.

Elektrische auto’s stuwen winst BYD - Automobielmanagement.nl

Elektrische auto’s stuwen winst BYD

Daimlers Chinese partner BYD heeft in het eerste half jaar de winst zien stijgen met bijna dertig procent. Met dank aan de sterke toegenomen afzet van EV’s.

Uitgedrukt in geld komt de groei neer op zo’n 73 miljoen Amerikaanse dollars. Na Tesla is BYD wereldwijd de autofabrikant die het meest consequent inzet op elektrisch aangedreven auto’s. Ook met bussen op stroom is de onderneming actief en succesvol. Samen met Daimler heeft BYD het label Denza in gang gezet, dat elektrische auto’s produceert.

Tot voor enkele jaren gold BYD nog als een bedrijf met een onzekere toekomst. Vooral dankzij de EV-strategie, zo taxeert analist IHS Automotive, rolt het geld nu gestaag binnen. In totaal zette de onderneming van januari t/m juni 210 duizend auto’s af. De verkoopgroei bij de EV-tak bedroeg veertien procent, bij de verbrandingsmotoren ‘slechts’ zes procent.