Het gaat om Arval, Terberg Leasing, Justlease.nl, Van Mossel Leasing, J&T Autolease, DirectLease, V&M Leasing, Multilease, Multirent, Groen Rijden, LeaseOnline en Noordlease.

Het label is een initiatief van een groep Nederlandse autoleasemaatschappijen die zeggen duurzame mobiliteit optimaal te willen ondersteunen. Zo is de eigen bedrijfsvoering CO2-neutraal, voert men een grondstoffenbeleid, is de eigen vloot duurzaam ingericht en heeft men aandacht voor een duurzame inzetbaarheid van personeel. Ook uitbesteed werk zoals onderhoud, reparatie en schadeherstel zal worden neergelegd bij duurzame bedrijven.

Om te bewaken dat de deelnemers de duurzaamheidsbelofte ook nakomen, wordt er jaarlijks gerapporteerd aan de stichting Duurzaam Repareren. Harry Filon, van Duurzaam Repareren: "Het is  geen certificering zoals wij die bij de automotive bedrijven kennen. Het is een groep leasemaatschappijen die het zichzelf oplegt om duurzaam te ondernemen. Volgens doelen die specifiek zijn afgestemd op de kernactiviteiten van leasemaatschappijen. Dus niet iets algemeens, waarmee men vaak de plank net misslaat, maar juist concrete zaken".

Bij de ontwikkeling van het label participeerden overigens meer leasemaatschappijen. Deze zullen in een latere fase aansluiten.