Olaf de Bruijn, voorzitter van het IvDM heeft samen met de voorzitter van MRF, Gabriël van Seumeren, de certificaten overhandigd. De feestelijke uitreiking van de certificaten onderstreept het feit dat bedrijven steeds meer waarde hechten aan vastgestelde mvo-normen en -waarden. Olaf de Bruijn hierover: "Dit is een mooi moment voor ons als instituut, maar zeker voor de bedrijven. Met het certificaat  geven zij een concrete en waardevolle invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen." De gecertificeerde bedrijven zijn Korlaar Recycling, Franke Edelmetaal, Prometaal, Helmondse Schroothandel, Metaalhandel W. Ketting en Van Peperzeel.
Het Erkend Duurzaam-certificaat is een keurmerk voor en door de mobiliteitsbranche, dat is ontwikkeld door de Bovag en het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM). Het keurmerk wordt breed gedragen binnen de sector want meer dan vijftienhonderd bedrijven hebben zich inmiddels aangesloten.

Het IvDM is in 2008 opgericht door Bovag en RAI Vereniging met als doel met belanghebbende partijen binnen de mobiliteitssector samen te werken aan een duurzame toekomst. IvDM voert het Erkend Duurzaam-programma uit en per 1 maart 2013 zijn de activiteiten van het instituut overgedragen aan ARN. Het samengaan van beide organisaties is een logische stap in de bundeling van kennis voor verduurzaming van de mobiliteitsbranche. ARN is vanaf een initiatief om te kunnen voldoen aan een wettelijk opgelegde doelstelling doorontwikkeld tot een organisatie met een heel eigen visie op milieu en recycling. Vanuit diepgewortelde overtuiging zet ARN zich in voor een duurzame samenleving. ARN is aanjager in het terugwinnen van grondstoffen, ondersteunt duurzaam ondernemerschap en biedt inzicht in de mobiliteitsbehoefte. IvDM en ARN zijn organisaties van RAI Vereniging, Bovag, Focwa en Stiba.