Renault-Nissan boekt succes op klimaattop

De regeringsleiders en andere deelnemers aan de grote klimaatconferentie COP21 in Parijs zijn naar en van het vliegveld en andere bestemmingen vervoerd met een vloot van 200 elektrische voertuigen van Renault en Nissan. De alliantie Renault-Nissan was daarmee de officiële transport-provider voor deze grootste klimaatbijeenkomst in tijden.

De auto’s, waaronder 100 Renault ZOE’s, werden bestuurd door speciaal geselecteerde vrijwilligers van Renault. Volgens Renault-Nissan ging het hier om de grootste vloot elektrische voertuigen die ooit voor een internationaal evenement bijeen is gebracht.

Ter gelegenheid van die prestatie heeft Renault-Nissan haar activiteiten op het gebied van elektrische auto’s weer eens op een rijtje gezet. De alliantie biedt naar eigen zeggen het grootste gamma’s van dat soort auto’s ter wereld.  Renault zelf kon daarbij ook weer een mooie commerciële slag melden want Posten, het postbedrijf van Noorwegen, heeft in één klap 240 elektrische Kangoo Maxi Z.E. auto’s afgenomen.

Posten heeft al een vloot van 900 elektrische voertuigen waaronder fietsen, quadbiks en trekkers. De Kangoo’s zijn met een actieradius van 170 kilometer uitstekend geschikt voor stadsverkeer. Noorwegen heeft de hoogste dichtheid aan elektrische voertuigen ter wereld dankzij een uitermate gunstig fiscaal klimaat. Op een elektrische auto wordt geen BTW geheven terwijl de eigenaar er ook geen wegenbelasting voor betaald. Verder is parkeren gratis en zijn ze ook vrijgesteld van tolgelden of veertarieven. Dit jaar is één op de vijf nieuw-verkochte auto’s in het Scandinavische land dan ook elektrisch en rond 2020 zal 10 procent van het hele Noorse wagenpark op die manier worden aangedreven. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault-Nissan boekt succes op klimaattop - Automobielmanagement.nl

Renault-Nissan boekt succes op klimaattop

De regeringsleiders en andere deelnemers aan de grote klimaatconferentie COP21 in Parijs zijn naar en van het vliegveld en andere bestemmingen vervoerd met een vloot van 200 elektrische voertuigen van Renault en Nissan. De alliantie Renault-Nissan was daarmee de officiële transport-provider voor deze grootste klimaatbijeenkomst in tijden.

De auto’s, waaronder 100 Renault ZOE’s, werden bestuurd door speciaal geselecteerde vrijwilligers van Renault. Volgens Renault-Nissan ging het hier om de grootste vloot elektrische voertuigen die ooit voor een internationaal evenement bijeen is gebracht.

Ter gelegenheid van die prestatie heeft Renault-Nissan haar activiteiten op het gebied van elektrische auto’s weer eens op een rijtje gezet. De alliantie biedt naar eigen zeggen het grootste gamma’s van dat soort auto’s ter wereld.  Renault zelf kon daarbij ook weer een mooie commerciële slag melden want Posten, het postbedrijf van Noorwegen, heeft in één klap 240 elektrische Kangoo Maxi Z.E. auto’s afgenomen.

Posten heeft al een vloot van 900 elektrische voertuigen waaronder fietsen, quadbiks en trekkers. De Kangoo’s zijn met een actieradius van 170 kilometer uitstekend geschikt voor stadsverkeer. Noorwegen heeft de hoogste dichtheid aan elektrische voertuigen ter wereld dankzij een uitermate gunstig fiscaal klimaat. Op een elektrische auto wordt geen BTW geheven terwijl de eigenaar er ook geen wegenbelasting voor betaald. Verder is parkeren gratis en zijn ze ook vrijgesteld van tolgelden of veertarieven. Dit jaar is één op de vijf nieuw-verkochte auto’s in het Scandinavische land dan ook elektrisch en rond 2020 zal 10 procent van het hele Noorse wagenpark op die manier worden aangedreven. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding