Momenteel rijden er in Parijs maar liefst tweehonderd elektrische Renaults ZOE, Nissans LEAF en Nissans e-NV200 als shuttleservice. Nooit eerder werd een evenement met zo’n grote elektrische vloot ondersteund.

Koolstoftaks

Elon Musk, CEO van Tesla Motors, pleit voor een koolstof-taks. Een strenge taks kan de transitie naar schone energie halveren naar zo’n 20 jaar. Bovendien kunnen andere belastingen zoals BTW dan verlaagd worden.

Elektrische taxi’s in Europa

Elf taxicentrales uit verschillende Europese landenstreven ernaar om in 2020 enkele tonnen CO2-emissie te reduceren. Ook Taxicentrale Amsterdam (TCA) heeft zich bij het initiatief aangesloten. "In 2020 stoten alle nieuwe taxi’s minder dan 60 gram CO2 per kilometer uit. Dat betekent een verbetering van de Amsterdamse luchtkwaliteit", aldus een woordvoerder van TCA. "De doelstelling is om in 2030 volledig emissievrij te zijn." Op dit moment heeft TCA 50 elektrische taxi’s rijden.

Nederland op COP21

De Nederlandse Klimaatcoalitie, bestaande uit 110 Nederlandse bedrijven, ngo’s en overheden, belooft maatregelen te nemen om binnen vijf jaar de gezamenlijke CO2-uitstoot te halveren. De Klimaatcoalitie stelt dat de CO2-reductie van 50 procent zorgt voor 11 procent van de totale hoeveelheid CO2-emissie van Nederland.

Bron: ZERauto.nl