Londen krijgt z’n elektrische deelauto’s

Het al tijden geleden aangekondigde project met elektrische deelauto’s in Londen moet volgende maand eindelijk van start gaan. De Blue Cars komen van de Franse industrieel Vincent Bollore die er inmiddels al 3.600 heeft rondrijden in Parijs.

Hij wilde al veel eerder aan de andere kant van Het Kanaal aan de slag maar het binnenhalen van de vereiste vergunningen van de vele Londense deelgemeenten bleek een nachtmerrie. Ook heeft het bedrijf miljoenen moeten besteden aan het uitbreiden en moderniseren van het netwerk aan oplaadpunten. Nu staat echter niets meer een lancering in januari in de weg. Bollore begint bescheiden met 10 voertuigen in de wijk Hammersmith and Fulham maar wil dat nog voor de zomer opvoeren naar zeker 100. Huren komt gemiddeld op zo’n 7,50 euro per half uur. Bollore heeft zich al eerder bereid verklaard tientallen miljoenen in het Londense project te investeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Londen krijgt z’n elektrische deelauto’s - Automobielmanagement.nl

Londen krijgt z’n elektrische deelauto’s

Het al tijden geleden aangekondigde project met elektrische deelauto’s in Londen moet volgende maand eindelijk van start gaan. De Blue Cars komen van de Franse industrieel Vincent Bollore die er inmiddels al 3.600 heeft rondrijden in Parijs.

Hij wilde al veel eerder aan de andere kant van Het Kanaal aan de slag maar het binnenhalen van de vereiste vergunningen van de vele Londense deelgemeenten bleek een nachtmerrie. Ook heeft het bedrijf miljoenen moeten besteden aan het uitbreiden en moderniseren van het netwerk aan oplaadpunten. Nu staat echter niets meer een lancering in januari in de weg. Bollore begint bescheiden met 10 voertuigen in de wijk Hammersmith and Fulham maar wil dat nog voor de zomer opvoeren naar zeker 100. Huren komt gemiddeld op zo’n 7,50 euro per half uur. Bollore heeft zich al eerder bereid verklaard tientallen miljoenen in het Londense project te investeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding