Het KIM opereert zelfstandig binnen het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De organisatie adviseert campagnes te starten om het belang, gemak en de flexibiliteit van autodelen onder de aandacht te brengen van de Nederlandse bevolking. Ook lokaal, op de deelauto afgestemd parkeerbeleid zou een gunstig effect kunnen hebben, aldus het KIM in de publicatie Mijn auto, jouw auto, onze auto.’

De ambitie om in 2018 honderdduizend deelauto’s te hebben komt van Green Deal autodelen, een coalitie van dertig marktpartijen, leasemaatschappijen, verzekeraars, belangenorganisaties, bedrijven, gemeenten en de Rijksoverheid. Nederland telt momenteel ongeveer negentigduizend autodelers en veertienduizend  deelauto’s. Ongeveer 1 procent van de Nederlanders maakt gebruik van één of meer vormen van autodelen; bijna twintig procent staat ervoor open

 mijn-auto-jouw-auto-onze-auto.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding