Ford investeert in elektrische auto’s

Ford gaat de komende jaren 4,5 miljard dollar investeren in de ontwikkeling en productie van elektrische auto’s of modellen die in ieder geval elektrisch rijden als optie hebben. Tegen eind 2020 moet 40 procent van alle Fords elektrisch aangedreven kunnen worden terwijl dat nu nog 13 procent is.

Ford gaat daarbij uit van drie alternatieven, volledige EV’s, hybride auto’s die zelf elektriciteit opwekken tijdens het remmen en plug-in modellen met een verbrandingsmotor. De Amerikaanse autobouwer wil daarmee niet alleen inspelen op de toenemende druk om de klimaat- en milieudruk te verlagen maar ook op de verdere verstedelijking in de wereld.  

Automobilisten denken anders 

Daarnaast signaleert Ford dat veel automobilisten snel anders gaan denken over hun auto en de manier waarop ze die willen gebruiken. "We bouwen voort op de huidige ‘power of choice’ strategie door steeds meer modellen te bieden die in ieder geval de mogelijkheid bieden om elektrisch te rijden," aldus topman Mark Fields. Ford is op de Amerikaanse markt de tweede wat elektrische auto’s betreft, na Toyota. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford investeert in elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

Ford investeert in elektrische auto’s

Ford gaat de komende jaren 4,5 miljard dollar investeren in de ontwikkeling en productie van elektrische auto’s of modellen die in ieder geval elektrisch rijden als optie hebben. Tegen eind 2020 moet 40 procent van alle Fords elektrisch aangedreven kunnen worden terwijl dat nu nog 13 procent is.

Ford gaat daarbij uit van drie alternatieven, volledige EV’s, hybride auto’s die zelf elektriciteit opwekken tijdens het remmen en plug-in modellen met een verbrandingsmotor. De Amerikaanse autobouwer wil daarmee niet alleen inspelen op de toenemende druk om de klimaat- en milieudruk te verlagen maar ook op de verdere verstedelijking in de wereld.  

Automobilisten denken anders 

Daarnaast signaleert Ford dat veel automobilisten snel anders gaan denken over hun auto en de manier waarop ze die willen gebruiken. "We bouwen voort op de huidige ‘power of choice’ strategie door steeds meer modellen te bieden die in ieder geval de mogelijkheid bieden om elektrisch te rijden," aldus topman Mark Fields. Ford is op de Amerikaanse markt de tweede wat elektrische auto’s betreft, na Toyota. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding