PSA: ‘Niets aan de hand met auto’s Peugeot en Citroën’

De auto’s van PSA Peugeot Citroën voldoen volledig aan de normen voor de uitstoot van gevaarlijke stoffen. Bij de testen door de technische commissie van het ministerie van milieu is geen enkele afwijking vastgesteld.

Dat heeft PSA snel verklaard na het bekend worden van de problemen bij collega/concurrent Renault. "De testen door de commissie hebben tot doel om objectief de conformiteit van auto’s vast te stellen waar het gaat om de uitstoot van gevaarlijke stoffen. De resultaten tonen aan dat de door PSA Peugeot Citroën gekozen technologieën met betrekking tot de behandeling van die uitstoot doeltreffend zijn. De eerste resultaten bevestigen ook de doeltreffendheid van het systeem voor voorbehandeling BlueHDi voor de stikstof die wordt uitgestoten door dieselmotoren. Die technologie wordt sinds eind 2013 toegepast in alle dieselauto’s Euro 6 van de groep," aldus PSA Peugeot Citroen in de verklaring. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

PSA: ‘Niets aan de hand met auto’s Peugeot en Citroën’ - Automobielmanagement.nl

PSA: ‘Niets aan de hand met auto’s Peugeot en Citroën’

De auto’s van PSA Peugeot Citroën voldoen volledig aan de normen voor de uitstoot van gevaarlijke stoffen. Bij de testen door de technische commissie van het ministerie van milieu is geen enkele afwijking vastgesteld.

Dat heeft PSA snel verklaard na het bekend worden van de problemen bij collega/concurrent Renault. "De testen door de commissie hebben tot doel om objectief de conformiteit van auto’s vast te stellen waar het gaat om de uitstoot van gevaarlijke stoffen. De resultaten tonen aan dat de door PSA Peugeot Citroën gekozen technologieën met betrekking tot de behandeling van die uitstoot doeltreffend zijn. De eerste resultaten bevestigen ook de doeltreffendheid van het systeem voor voorbehandeling BlueHDi voor de stikstof die wordt uitgestoten door dieselmotoren. Die technologie wordt sinds eind 2013 toegepast in alle dieselauto’s Euro 6 van de groep," aldus PSA Peugeot Citroen in de verklaring. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding