Renault roept 15.000 auto’s terug

Renault gaat 15.000 nieuwe auto’s terugroepen om het filtersysteem voor de uitstoot van uitlaatgassen te controleren en bij te stellen. “Dat moet er voor zorgen dat het systeem correct werkt onder alle weersomstandigheden,” heeft de Franse minister voor milieuzaken Ségoléne Royal meegedeeld.

Renault moest maandag verschijnen voor de door Royal ingestelde speciale commissie die alle aspecten en de Franse gevolgen van het VW-dieselschandaal onderzoekt. Dat gebeurde nadat uit door de commissie uitgevoerde testen was gebleken dat een aantal modellen van Renault een hogere emissie-uitstoot hebben dan is opgegeven. "De nieuwe auto’s moeten aan die normen voldoen. De motor regelen kan snel gebeuren, de auto moet hooguit een halve dag naar de garage," aldus de minister. Renault zelf heeft de commissie een ‘technisch plan’ toegezegd om de problemen verder onder controle te krijgen. De commissie hoopt binnenkort ook andere autobouwers op het matje te roepen maar wil in dit stadium nog geen namen in de openbaarheid brengen.

*Update*

Uit later bekend geworden informatie blijkt dat zeker 700.000 Renaults afwijkingen bij de werkelijke uitstoot van gevaarlijke stoffen kunnen vertonen. Daarbij gaat het onder meer om de Captur en de Espace 5. Bovendien heeft de met het onderzoek belaste commissie meegedeeld voor volgende week Opel en Mercedes uitgenodigd te hebben.  

Onderstaand een statement van Renault: 

 Verklaring Renault 19 januari 2016Pers.docx

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

ja hoor, een overheidsinstantie keurt het eigen vlees: staatsbedrijf Renault.
De Minister riep voor haar beurt dat er niets aan de hand was en nu gaat Renault als een speer alles aanpassen. Daarna is er niets aan de hand. Opel en Mercedes zullen daarbij heus wel gedikrimineerd worden

Geplaatst door: Heinman op
Renault roept 15.000 auto’s terug - Automobielmanagement.nl

Renault roept 15.000 auto’s terug

Renault gaat 15.000 nieuwe auto’s terugroepen om het filtersysteem voor de uitstoot van uitlaatgassen te controleren en bij te stellen. “Dat moet er voor zorgen dat het systeem correct werkt onder alle weersomstandigheden,” heeft de Franse minister voor milieuzaken Ségoléne Royal meegedeeld.

Renault moest maandag verschijnen voor de door Royal ingestelde speciale commissie die alle aspecten en de Franse gevolgen van het VW-dieselschandaal onderzoekt. Dat gebeurde nadat uit door de commissie uitgevoerde testen was gebleken dat een aantal modellen van Renault een hogere emissie-uitstoot hebben dan is opgegeven. "De nieuwe auto’s moeten aan die normen voldoen. De motor regelen kan snel gebeuren, de auto moet hooguit een halve dag naar de garage," aldus de minister. Renault zelf heeft de commissie een ‘technisch plan’ toegezegd om de problemen verder onder controle te krijgen. De commissie hoopt binnenkort ook andere autobouwers op het matje te roepen maar wil in dit stadium nog geen namen in de openbaarheid brengen.

*Update*

Uit later bekend geworden informatie blijkt dat zeker 700.000 Renaults afwijkingen bij de werkelijke uitstoot van gevaarlijke stoffen kunnen vertonen. Daarbij gaat het onder meer om de Captur en de Espace 5. Bovendien heeft de met het onderzoek belaste commissie meegedeeld voor volgende week Opel en Mercedes uitgenodigd te hebben.  

Onderstaand een statement van Renault: 

 Verklaring Renault 19 januari 2016Pers.docx

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

ja hoor, een overheidsinstantie keurt het eigen vlees: staatsbedrijf Renault.
De Minister riep voor haar beurt dat er niets aan de hand was en nu gaat Renault als een speer alles aanpassen. Daarna is er niets aan de hand. Opel en Mercedes zullen daarbij heus wel gedikrimineerd worden

Geplaatst door: Heinman op