De Britse consumentenbond Which? komt tot die conclusie nadat het naar aanleiding van het dieselschandaal haar eigen testen van meer dan driehonderd nieuwe auto’s sinds 2012 opnieuw onder de loep heeft genomen. Daarbij bleek dat negen van de tien dieselauto’s te veel stikstofoxide uitstoten. Dat is echter ook het geval bij één op de tien auto’s die op benzine rijden. Zelfs tweederde van de benzine-auto’s bleek ook een te hoog niveau aan koolmonoxide uit te stoten. Onder de geteste auto’s waren Nissans, BMW’s, Range Rovers, Volvo’s, Peugeots en Subaru’s. De ergste overtreder is de Jeep Grand Cherokee die de vervuilingsnorm meer dan tien keer overschrijdt. Which? concludeert dat het probleem daarom de hele auto-industrie treft. Eerder deze week heeft bijvoorbeeld Renault weer soortgelijke problemen toegegeven bij enkele van haar modellen.