Britse consumentenbond: 95% van diesels vervuilt te veel

95 procent van alle dieselauto’s die op de Britse wegen rijden stoten meer gevaarlijke stoffen uit dan wettelijk is toegestaan. De ‘overtreders’ zijn ook te vinden bij alle grote merken.

De Britse consumentenbond Which? komt tot die conclusie nadat het naar aanleiding van het dieselschandaal haar eigen testen van meer dan driehonderd nieuwe auto’s sinds 2012 opnieuw onder de loep heeft genomen. Daarbij bleek dat negen van de tien dieselauto’s te veel stikstofoxide uitstoten. Dat is echter ook het geval bij één op de tien auto’s die op benzine rijden. Zelfs tweederde van de benzine-auto’s bleek ook een te hoog niveau aan koolmonoxide uit te stoten. Onder de geteste auto’s waren Nissans, BMW’s, Range Rovers, Volvo’s, Peugeots en Subaru’s. De ergste overtreder is de Jeep Grand Cherokee die de vervuilingsnorm meer dan tien keer overschrijdt. Which? concludeert dat het probleem daarom de hele auto-industrie treft. Eerder deze week heeft bijvoorbeeld Renault weer soortgelijke problemen toegegeven bij enkele van haar modellen. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

welke 5 procent diesel auto,s zijn wel schoon dat wordt niet bericht

Geplaatst door: ad verschoor op

Zou het pijn gedaan hebben toen ze deze open deur intrapten? Natuurlijk vervuilen ze meer dan wettelijk toegestaan, de wetten en officiële tests zijn aan elkaar gekoppeld en staan op geen enkele wijze in verhouding met het dagelijks gebruik. Maar zo kunnen ze wel weer dikke headlines scoren, erg goedkoop hoor…

Geplaatst door: Ivan Kok op
Britse consumentenbond: 95% van diesels vervuilt te veel - Automobielmanagement.nl

Britse consumentenbond: 95% van diesels vervuilt te veel

95 procent van alle dieselauto’s die op de Britse wegen rijden stoten meer gevaarlijke stoffen uit dan wettelijk is toegestaan. De ‘overtreders’ zijn ook te vinden bij alle grote merken.

De Britse consumentenbond Which? komt tot die conclusie nadat het naar aanleiding van het dieselschandaal haar eigen testen van meer dan driehonderd nieuwe auto’s sinds 2012 opnieuw onder de loep heeft genomen. Daarbij bleek dat negen van de tien dieselauto’s te veel stikstofoxide uitstoten. Dat is echter ook het geval bij één op de tien auto’s die op benzine rijden. Zelfs tweederde van de benzine-auto’s bleek ook een te hoog niveau aan koolmonoxide uit te stoten. Onder de geteste auto’s waren Nissans, BMW’s, Range Rovers, Volvo’s, Peugeots en Subaru’s. De ergste overtreder is de Jeep Grand Cherokee die de vervuilingsnorm meer dan tien keer overschrijdt. Which? concludeert dat het probleem daarom de hele auto-industrie treft. Eerder deze week heeft bijvoorbeeld Renault weer soortgelijke problemen toegegeven bij enkele van haar modellen. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

welke 5 procent diesel auto,s zijn wel schoon dat wordt niet bericht

Geplaatst door: ad verschoor op

Zou het pijn gedaan hebben toen ze deze open deur intrapten? Natuurlijk vervuilen ze meer dan wettelijk toegestaan, de wetten en officiële tests zijn aan elkaar gekoppeld en staan op geen enkele wijze in verhouding met het dagelijks gebruik. Maar zo kunnen ze wel weer dikke headlines scoren, erg goedkoop hoor…

Geplaatst door: Ivan Kok op