Renault heeft daarmee bijna een kwart van de Europese markt voor ev’s in handen, waarbij de Zoe ook het best-verkochte model in dit segment is. De Twizy wordt in deze cijfers nog niet meegeteld.

In totaal werden er vorig jaar in Europa bijna 98 duizend elektrische auto’s verkocht, dat is ongeveer 48 procent meer dan in 2014. Elektrische auto’s hebben daarmee echter nog altijd niet meer dan 0,61 procent van de totale automarkt in handen maar dat is al wel belangrijk meer dan het marktaandeel van 0,16 procent in het voorafgaande jaar.
Van de Renault Zoe werden er vorig jaar 18,5 duizend aan de man gebracht. Het overgrote deel daarvan, 10,7 duizend exemplaren, werd verkocht in Frankrijk zelf. Dat is vooral te danken aan de superbonus tot tienduizend euro die autokopers kunnen opstrijken als ze een oude diesel inruilen voor een volledig elektrische auto. Verder is de Renault Kangoo ZE ook nog eens de best verkochte elektrische bestelauto met vorig jaar in Europa een afzet van 4,3 duizend exemplaren.