Dat volgt op onthullingen van tv-zender VRT die twee Opel Zafira’s eerst liet testen en vervolgens voor een onderhoudsbeurt aanbood waarbij ook een mysterieuze update bleek te zijn uitgevoerd. Daarna bleek het emissieniveau opeens flink te zijn gedaald, wat het vermoeden doet rijzen dat er toch op de één of andere manier sprake was van sjoemelsoftware. Volgens Opel hadden beide auto’s een technisch probleem maar dat wordt door diverse bronnen bij Opel-dealers ontkend. Zij beweren juist van de fabrikant zelf de opdracht te hebben gekregen om bij elke binnenkomende Zafira zo’n update uit te voeren zonder de klant te vertellen waar dat eigenlijk voor is. Minister van consumentenzaken Kris Peeters wil nu dat de inspectiedienst zowel bij General Motors België als bij een aantal dealers onderzoekt wat er werkelijk aan de hand is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding