Driedaagse cursus duurzame mobiliteit en luchtkwaliteit

Climate-KIC en Dutch-INCERT houden Van 10 tot en met 12 maart de driedaagse Cities Course Duurzame Mobiliteit en Luchtkwaliteit.

Eén van de belangrijkste uitdagingen van stedelijke gebieden is de toename van mobiliteit en tegelijkertijd het terugdringen van luchtvervuiling, geluidsoverlast en files. Daarnaast wil de maatschappij de stedelijke gebieden aantrekkelijk houden voor inwoners en toeristen. 

Tijdens de Cities Course krijgt de deelnemer antwoorden op hoe om te gaan met deze uitdagingen en welke innovaties daarbij gaan helpen.Na afloop is men volledig op de hoogte van hoe het stedelijk vervoer gaat veranderen.

 

Financiering

Hoe gaat de stad dit bekostigen? Welke financieringsmogellijkheden zijn er? Wat is het verdienpotentieel van duurzaam vervoer? Wie zijn relevante stakeholders? Hoe zit het met de (Europese) wetgeving?

Vooraanstaande Nederlandse EV-ondernemers, wetenschappers en beleidsadviseurs laten het hele spectrum van duurzaam vervoer de revue passeren. Men krijgt een duidelijk beeld van de radicale technologische oplossingen die de toekomst gaan bepalen.

Voorbeelden: zelfrijdende auto’s, waterstofvoertuigen die gezamenlijk een energiecentrale vormen en koppeling van elektrische auto’s aan decentrale duurzame energieopwekking. 

 

Best practices

Tijdens verschillende site visits in Amsterdam en Rotterdam krijgt men inzicht in wat er nu al mogelijk is. Zo ervaart men op de luchthaven Schiphol, dat er op dit moment veel winst is te behalen door de inzet van elektrische bussen en Tesla taxi’s. De deelnemers brengen een uniek bezoek aan de grootschalige laadinfrastructuur voor de bussen en worden bijgepraat door direct betrokken managers en technici.

Bekeken wordt het zonneveld van de luchthaven en de walstroomvoorziening voor vliegtuigen, waarmee deze zonne-energie direct benut wordt. City managers praten de bezoekers bij over de manier waarop zij dagelijks duurzaam vervoer en luchtkwaliteit stimuleren met regelgeving en financiële maatregelen.

 

Praktijkgericht

De deelnemer gaat ook zelf aan de slag! Aan de hand van de voorbeelden die de sprekers tijdens deze cursus presenteren, wordt de bezoeker begeleid bij het opstellen van de duurzame mobiliteitsstrategie binnen een gemeente. Na afloop van de cursus is de mobiliteitsstrategie helder, heeft men inzicht in de investeringen en opbrengsten en kunnen collega’s en management worden geadviseerd over duurzame mobiliteit. 

Kosten en deadline

Deelname aan deze cursus kost € 750,- (exclusief btw). Dit bedrag is inclusief twee hotelovernachtingen op de SS Rotterdam, lunches en diners.

De deadline voor aanmelden is maandag 29 februari.

Klik hier voor meer informatie over de cursus en voor het programma.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Driedaagse cursus duurzame mobiliteit en luchtkwaliteit - Automobielmanagement.nl

Driedaagse cursus duurzame mobiliteit en luchtkwaliteit

Climate-KIC en Dutch-INCERT houden Van 10 tot en met 12 maart de driedaagse Cities Course Duurzame Mobiliteit en Luchtkwaliteit.

Eén van de belangrijkste uitdagingen van stedelijke gebieden is de toename van mobiliteit en tegelijkertijd het terugdringen van luchtvervuiling, geluidsoverlast en files. Daarnaast wil de maatschappij de stedelijke gebieden aantrekkelijk houden voor inwoners en toeristen. 

Tijdens de Cities Course krijgt de deelnemer antwoorden op hoe om te gaan met deze uitdagingen en welke innovaties daarbij gaan helpen.Na afloop is men volledig op de hoogte van hoe het stedelijk vervoer gaat veranderen.

 

Financiering

Hoe gaat de stad dit bekostigen? Welke financieringsmogellijkheden zijn er? Wat is het verdienpotentieel van duurzaam vervoer? Wie zijn relevante stakeholders? Hoe zit het met de (Europese) wetgeving?

Vooraanstaande Nederlandse EV-ondernemers, wetenschappers en beleidsadviseurs laten het hele spectrum van duurzaam vervoer de revue passeren. Men krijgt een duidelijk beeld van de radicale technologische oplossingen die de toekomst gaan bepalen.

Voorbeelden: zelfrijdende auto’s, waterstofvoertuigen die gezamenlijk een energiecentrale vormen en koppeling van elektrische auto’s aan decentrale duurzame energieopwekking. 

 

Best practices

Tijdens verschillende site visits in Amsterdam en Rotterdam krijgt men inzicht in wat er nu al mogelijk is. Zo ervaart men op de luchthaven Schiphol, dat er op dit moment veel winst is te behalen door de inzet van elektrische bussen en Tesla taxi’s. De deelnemers brengen een uniek bezoek aan de grootschalige laadinfrastructuur voor de bussen en worden bijgepraat door direct betrokken managers en technici.

Bekeken wordt het zonneveld van de luchthaven en de walstroomvoorziening voor vliegtuigen, waarmee deze zonne-energie direct benut wordt. City managers praten de bezoekers bij over de manier waarop zij dagelijks duurzaam vervoer en luchtkwaliteit stimuleren met regelgeving en financiële maatregelen.

 

Praktijkgericht

De deelnemer gaat ook zelf aan de slag! Aan de hand van de voorbeelden die de sprekers tijdens deze cursus presenteren, wordt de bezoeker begeleid bij het opstellen van de duurzame mobiliteitsstrategie binnen een gemeente. Na afloop van de cursus is de mobiliteitsstrategie helder, heeft men inzicht in de investeringen en opbrengsten en kunnen collega’s en management worden geadviseerd over duurzame mobiliteit. 

Kosten en deadline

Deelname aan deze cursus kost € 750,- (exclusief btw). Dit bedrag is inclusief twee hotelovernachtingen op de SS Rotterdam, lunches en diners.

De deadline voor aanmelden is maandag 29 februari.

Klik hier voor meer informatie over de cursus en voor het programma.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding