Nederland in kopgroep bij EV’s

Noorwegen staat op grote afstand eenzaam aan de top, daar is bijna een kwart van de auto’s elektrisch. Maar ons land staat toch op een eervolle tweede plaats. Vorig jaar werden bij ons 43.000 nieuwe EV’s verkocht, dat is bijna tien procent van alle nieuwe personenauto’s.

Dat meldt het Duitse Center of Automotive Management in een studie over de opkomst van elektrisch rijden in de wereld. Hoewel, van een opkomst is in werkelijkheid nauwelijks sprake. Wereldwijd hebben EV’s een marktaandeel van 0,7 procent. In West-Europa ligt dat op precies het dubbele, 1,4 procent. Dat is echter grotendeels te danken aan Noorwegen, dat elektrisch rijden op vele manieren ondersteunt, en in mindere mate aan ons land, zegt CAM. Het centrum stelt daarbij dat de opkomst in ons land mede te danken is aan de goede oplaad-infrastructuur. Ook kleine autolanden als Zweden, Denemarken en Zwitserland scoren nog boven het gemiddelde. Maar in Duitsland nemen elektrische voertuigen nog altijd niet meer dan 0,7 procent van de nieuwverkopen voor hun rekening. In de Verenigde Staten is het marktaandeel vorig jaar juist weer gedaald naar 0,66 procent. Toch is de VS met 115.000 nieuwe elektrische voertuigen in aantallen wel de op één na grootste EV-markt in de wereld. Onbetwiste koploper is ook op dit gebied China waar vorig jaar 207.000 elektrische voertuigen aan de man werden gebracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nederland in kopgroep bij EV’s - Automobielmanagement.nl

Nederland in kopgroep bij EV’s

Noorwegen staat op grote afstand eenzaam aan de top, daar is bijna een kwart van de auto’s elektrisch. Maar ons land staat toch op een eervolle tweede plaats. Vorig jaar werden bij ons 43.000 nieuwe EV’s verkocht, dat is bijna tien procent van alle nieuwe personenauto’s.

Dat meldt het Duitse Center of Automotive Management in een studie over de opkomst van elektrisch rijden in de wereld. Hoewel, van een opkomst is in werkelijkheid nauwelijks sprake. Wereldwijd hebben EV’s een marktaandeel van 0,7 procent. In West-Europa ligt dat op precies het dubbele, 1,4 procent. Dat is echter grotendeels te danken aan Noorwegen, dat elektrisch rijden op vele manieren ondersteunt, en in mindere mate aan ons land, zegt CAM. Het centrum stelt daarbij dat de opkomst in ons land mede te danken is aan de goede oplaad-infrastructuur. Ook kleine autolanden als Zweden, Denemarken en Zwitserland scoren nog boven het gemiddelde. Maar in Duitsland nemen elektrische voertuigen nog altijd niet meer dan 0,7 procent van de nieuwverkopen voor hun rekening. In de Verenigde Staten is het marktaandeel vorig jaar juist weer gedaald naar 0,66 procent. Toch is de VS met 115.000 nieuwe elektrische voertuigen in aantallen wel de op één na grootste EV-markt in de wereld. Onbetwiste koploper is ook op dit gebied China waar vorig jaar 207.000 elektrische voertuigen aan de man werden gebracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding