Managers Daimler gaan elektrisch

Een aantal senior-managers van Daimler gaat rijden in elektrische auto’s om het gebruik van dat soort voertuigen te stimuleren. Daimler zelf zal ook 30 miljoen spenderen aan de aanleg van de benodigde oplaad-infrastructuur bij al haar Duitse locaties.

"We gaan consistent door op de weg naar zero-emissie rijden. Daarom stellen we een voorbeeld door elektrische mobiliteit tot integraal onderdeel van het dagelijkse leven van ons topmanagement te maken. Dat biedt een duidelijk rolmodel," zegt directeur marketing Ola Källenius.

De managers gaan gebruik maken van de plug-in hybrides uit de Mercedes-stal zoals de S500E, C350E, GLE500e 4Matic, GLC350e 4Matic en de nieuwe E350e. Dat volgt op een pilot project in de buurt van hoofdvestiging Stuttgart met de B250e. In dat kader heeft Daimler in en rond die stad ook 556 laadpunten geïnstalleerd. "We hebben nu besloten om die laadinfrastructuur verder uit te bouwen. Dat werk zal de komende maanden worden uitgevoerd," aldus Källenius.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Als ze binnen een straal van 15 km van het werk wonen, niet sneller rijden dan 70 km/uur, thuis opladen, het niet vriest en de airco uitlaten, lukt het misschien om volledig elektrisch te rijden met een hybride van die grote.

Geplaatst door: Willem op
Managers Daimler gaan elektrisch - Automobielmanagement.nl

Managers Daimler gaan elektrisch

Een aantal senior-managers van Daimler gaat rijden in elektrische auto’s om het gebruik van dat soort voertuigen te stimuleren. Daimler zelf zal ook 30 miljoen spenderen aan de aanleg van de benodigde oplaad-infrastructuur bij al haar Duitse locaties.

"We gaan consistent door op de weg naar zero-emissie rijden. Daarom stellen we een voorbeeld door elektrische mobiliteit tot integraal onderdeel van het dagelijkse leven van ons topmanagement te maken. Dat biedt een duidelijk rolmodel," zegt directeur marketing Ola Källenius.

De managers gaan gebruik maken van de plug-in hybrides uit de Mercedes-stal zoals de S500E, C350E, GLE500e 4Matic, GLC350e 4Matic en de nieuwe E350e. Dat volgt op een pilot project in de buurt van hoofdvestiging Stuttgart met de B250e. In dat kader heeft Daimler in en rond die stad ook 556 laadpunten geïnstalleerd. "We hebben nu besloten om die laadinfrastructuur verder uit te bouwen. Dat werk zal de komende maanden worden uitgevoerd," aldus Källenius.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Als ze binnen een straal van 15 km van het werk wonen, niet sneller rijden dan 70 km/uur, thuis opladen, het niet vriest en de airco uitlaten, lukt het misschien om volledig elektrisch te rijden met een hybride van die grote.

Geplaatst door: Willem op