“Duitsland wil premie voor EV invoeren”

Duitsers die een elektrische auto kopen kunnen vanaf juli een overheidspremie van 5.000 euro tegemoet zien. Dat hebben de ministers voor verkeer, economische zaken en milieu afgesproken, meldt weekblad Der Spiegel.

Het is daarbij wel de bedoeling dat de autofabrikant 40 procent van de premie voor zijn rekening neemt. Of de veelbesproken subsidie voor elektrisch rijden inderdaad doorgaat, lijkt nog niet helemaal zeker. Minister voor Financiën Schäuble lijkt niet bereid de tot 2020 benodigde 800 miljoen euro zo maar op tafel te leggen. "De gesprekken daarover lopen nog en daarbij worden goede vorderingen gemaakt," zegt een woordvoerster van het ministerie van economische zaken hoopvol.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

“Duitsland wil premie voor EV invoeren” - Automobielmanagement.nl

“Duitsland wil premie voor EV invoeren”

Duitsers die een elektrische auto kopen kunnen vanaf juli een overheidspremie van 5.000 euro tegemoet zien. Dat hebben de ministers voor verkeer, economische zaken en milieu afgesproken, meldt weekblad Der Spiegel.

Het is daarbij wel de bedoeling dat de autofabrikant 40 procent van de premie voor zijn rekening neemt. Of de veelbesproken subsidie voor elektrisch rijden inderdaad doorgaat, lijkt nog niet helemaal zeker. Minister voor Financiën Schäuble lijkt niet bereid de tot 2020 benodigde 800 miljoen euro zo maar op tafel te leggen. "De gesprekken daarover lopen nog en daarbij worden goede vorderingen gemaakt," zegt een woordvoerster van het ministerie van economische zaken hoopvol.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding