Anti-sjoemelspandoek niet welkom in Wolfsburg

“Wir brauchen keine Schummel-Software”. Met zo’n spandoek toog een aanhanger van de Belgische voetbalclub AA Gent naar Wolfsburg voor de Champions League wedstrijd tussen beide teams.

Maar in Wolfsburg, de bakermat van het sjoemelende Volkswagen, werd die ongetwijfeld ironisch bedoelde tekst niet erg op prijs gesteld. De Belgische fan werd direct nadat hij zijn spandoek had uitgerold naar buiten gedirigeerd door de bewakers die, gezien het enorme belang van VW voor de stad, waarschijnlijk zelf voor de autobouwer werkten. Inmiddels heeft VW overigens wel meegedeeld dat het sponsorcontract met de plaatselijke club niet wordt verlengd. Mogelijk komen de Duitsers dus volgend seizoen zelf met minder-vriendelijke VW-spandoeken opdagen.

Sjoemel

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Anti-sjoemelspandoek niet welkom in Wolfsburg - Automobielmanagement.nl

Anti-sjoemelspandoek niet welkom in Wolfsburg

“Wir brauchen keine Schummel-Software”. Met zo’n spandoek toog een aanhanger van de Belgische voetbalclub AA Gent naar Wolfsburg voor de Champions League wedstrijd tussen beide teams.

Maar in Wolfsburg, de bakermat van het sjoemelende Volkswagen, werd die ongetwijfeld ironisch bedoelde tekst niet erg op prijs gesteld. De Belgische fan werd direct nadat hij zijn spandoek had uitgerold naar buiten gedirigeerd door de bewakers die, gezien het enorme belang van VW voor de stad, waarschijnlijk zelf voor de autobouwer werkten. Inmiddels heeft VW overigens wel meegedeeld dat het sponsorcontract met de plaatselijke club niet wordt verlengd. Mogelijk komen de Duitsers dus volgend seizoen zelf met minder-vriendelijke VW-spandoeken opdagen.

Sjoemel

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding