De Noren kwamen in deze periode niet verder dan 3.959 nieuwe elektrische auto’s. Wat marktaandeel betreft blijft Noorwegen echter veruit koploper want daar is 15 procent van de nieuw-verkochte auto’s elektrisch terwijl dat in Frankrijk niet meer dan 1 procent is.

In heel Europa werden in de eerste twee maanden van dit jaar 97.687 nieuwe EV’s geregistreerd, dat is bijna 50 procent meer dan een jaar eerder. Wat modellen betreft, voert de Renault ZOE de lijst aan gevolgd door de Tesla Model S, de Nissan Leaf en de VW e-Golf. De aanhoudende groei is mede te danken aan stimuleringsmaatregelen van de diverse overheden. Zo kan een Franse autokoper tot 10.000 euro subsidie vangen als hij of zij een oude diesel omruilt voor een EV of in ieder geval hybride model.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding