In een voorgelezen verklaring, onderschreven door enkele tientallen demontagebedrijven werd het vertrouwen in ARN-directeur Arie de Jong opgezegd.

Pogingen om daarna in kleinere comités een gezamenlijke toekomst uit te stippelen kwamen hierdoor niet van de grond. Veel van de ongeveer tachtig aanwezige leden wensten niet deel te nemen aan deze sessies.

Vragen over de kosten van de PST-fabriek en ARN-pijlers als een gelijk speelveld en samenwerken als partners bleven de sfeer en de inhoud van de discussies beheersen. De getrapte afschaffing van de premie naar 12,50 euro per voertuig kon de gemoederen niet bedaren. Op vraag uit de zaal of de PST-fabriek in Tiel per maand 1 miljoen euro kost, antwoordde directeur De Jong stellig met een ‘nee’.

De sceptische reacties bleven de boventoon voeren. Nog twee regiobijeenkomsten staan gepland in Haarlem op 13 en Assen op 18 april. Na deze vergadering zal de Stiba zich beraden op een gemeenschappelijke verklaring, waarbij het voortbestaan van de ARN in de huidige vorm het item is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding