Over het eerste kwartaal van dit jaar staat de stand op 7.278 nieuwe EV’s, dat is 85 procent meer dan een jaar eerder. Dit soort auto’s heeft daarmee echter nog altijd niet meer dan 1,3 procent van de totale markt voor nieuwe auto’s in Frankrijk in handen.

De Renault Zoe blijft veruit het meest populaire model met in maart weer 1.370 verkochte exemplaren. Op de tweede plaats komt de Leaf van partner Nissan met 739 verkopen, gevolgd door Tesla met 143 Model S’en. Bij bestelauto’s staat ook een Renault bovenaan met de Kangoo ZE waarvan er in de afgelopen maand weer 323 werden verkocht. De Peugeot Partner is op grote afstand tweede met 69 auto’s terwijl de G3 en G5 van Goupil volgen met samen 39 verkochte voertuigen.  

Frankrijk ondersteunt de aankoop van elektrische auto’s sterk, vooral in de strijd tegen diesels. Eigenaren van een oude diesel, waarmee bijvoorbeeld niet meer in het centrum van Parijs gereden mag worden, kunnen tot 10.000 euro uit de staatskas krijgen als ze die omruilen voor een elektrisch model.