Daar zijn voorlopig 370 auto’s voor het autodelen beschikbaar gesteld. ReachNow werkt via een app voor iOs en Android devices.

Daarmee laat ook deze autofabrikant zien veel toekomst te zien in nieuwe mobiliteitsdiensten. "Onze klanten verwachten terecht gemakkelijke en snelle oplossingen voor hun individuele mobiliteitsbehoefte, vooral in stedelijke gebieden. Daarom vullen we ons bestaande business model aan met diensten die het leven op de weg makkelijker maken voor mensen in grote steden," zegt lid van de Raad van Bestuur Peter Schwarzenbauer.  

ReachNow blijft niet beperkt tot Seattle maar zal nog dit jaar ook actief worden in drie andere steden in de VS en volgend jaar verder worden uitgerold. Daimler heeft al een soortgelijk project onder de naam Car2Go in een tiental Amerikaanse steden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding